VRIJ

Geïnspireerd door de film “Into the wild”. Een lied over vrij kunnen leven en denken en jezelf kunnen zijn.

VANNEIS

Een tekst over de broosheid van de ouderdom.

ZE DANST IN HET LICHT

Op haar ziekbed vertelde mijn moeder me dat ze soms op klaarlichte dag de gordijnen dichttrok, het licht aandeed en op de muziek van André Rieu in haar eentje door de kamer walste.

STIL

Een lied over de indruk die het Herinneringscentrum Kamp Westerbork achterliet. Het is geschreven voor de onthulling van struikelstenen in Assen.

JOOST

Gebaseerd op de columns van Ed van Tellingen over zijn autistische zoon Joost, elke eerste zaterdag van de maand in het Dagblad van het Noorden.

KLEIN LIEDJE

Grootse filosofische gedachten teruggebracht tot één lied.

IK BEN JE KWIJT

Een lied over de wanhoop van vader Farid wiens zoon naar Syrië vertrok. Geïnspireerd door "Shine on you crazy diamond" van Pink Floyd.

DE MUUR DIE ALLES ZAG

Bij de voormalige Noordersingelschool in Assen hangt aan een muur een plaquette van Sam en Flip Drukker als aandenken dat daar op 2 oktober 1942, 234 vrouwen en kinderen op het schoolplein werden verzameld en afgevoerd naar kamp Westerbork. Ook geschreven voor de onthulling van struikelstenen in Assen.

HET CARILLON

Een beeldend gedicht van Erik Harteveld over het carillon van Assen. Het is als een “still” uit een film, een moment als in de tijd bevroren.

DE ZWAAN

Een gedicht van de schrijver Ed Hoornik. Hoornik heeft zelf in Dachau gevangen gezeten en zijn werk is daardoor sterk beïnvloed.

VRIENDEN VAN VROEGER

Geschreven na het overlijden van kroegbaas, bluesman en voetballer Tieme van Veen, één van de spelers waar ik mee samenspeelde in het “roemruchte” Achilles 7, het elftal waar o.a. Harry Muskee in speelde. Oorspronkelijk op "Window of my Eyes" maar later voorzien van eigen muziek.


Alleen

Dit is de titel van de eerste CD die we als de groep Toermalijn gemaakt hebben in 1991. Het is een CD met instrumentale muziek. De leden van de groep:

Frits Charbon (dwarsfluit)

Luc Oostra (gitaar)

Cor Többen (gitaar)

Jan Kuipers (keyboard, accordeon)

De tekening is van Aad de Visser en de foto van Harry Cock. De foto is genomen door het keukenraam van het huis aan de Collardslaan waar Frits zijn praktijk had.

Dit was het project waarmee Frits Charbon en ik de muziek ("score") bij een denkbeeldige film, gemaakt naar een denkbeeldig boek, publiceerden. Het verhaal was gedrapeerd om een oude koffer die Frits op zolder had staan. De muziek was gemaakt met als basis samples en loops en midi-files, gemaakt met Band-In-A-Box, die we met ACID in elkaar gemonteerd hebben. Daaroverheen hebben we onze eigen instrumenten opgenomen. Henriette van Dijk zong als "Bonne Louise" en Harm Brinksma deed het mondharmonica-werk. Anne Guus Teerhuis speelde de jazz-pianist in het Palace Hotel. De klokken en vogels bij de Abdijkerk speelden mee op "James' Grief".

 

Introductie door A. Gieser / P. Wildemann:

 

Van "Illusion Pictures" kregen we de vraag om ons boek "Jonathan & Louise" in een korte samenvatting voor deze website weer te geven. Na het beluisteren van de muziek, en met name door de originele interpretatie van Alessandro di Cesare en het Black Sea Philharmonic Orchestra, heeft het verhaal voor ons een extra dimensie gekregen.

 

Louise Malone heeft in deze wereld het gevoel nergens bij te horen, nergens vandaan te komen en nergens naar toe te gaan. Met niemand iets te delen. Haar enige schuilplaats is de zolder waar ze bij een antieke leren koffer met de initialen J.N.V. haar fantasie de vrije loop kan laten.

 

In haar droomwereld deint Louise mee op de golven van haar verlangen naar de jeugd van de vorige eeuw. Ze wil de echte tijd ervaren, ze wil weten wat waar is. Ze wil liefde, geluk en harmonie. Ze wil een betere wereld. Ze wil Jonathan, de marconist op de "Blue Santa Cruz".

 

Met James Caveraggio, haar partner en "cell phone junkie", heeft ze wel communicatie maar geen enkel contact. Zoals ze zelf zegt: "Met James kan ik vaak niet praten. Ik weet al wat hij zeggen wil voordat hij z'n mond opendoet".  "CONTROL IS EVERYTHING", zijn taal is een andere taal, zijn liefde een andere liefde, zijn tijd een andere tijd, zijn leven is geen natuurlijk leven. "YOU DON'T HAVE TO WORRY", de wereld is van hem. "IT'S UP TO YOU", "FANTASTIC!" Louise voelt zich een slavin in de armen van haar almachtige maestro. Gek wordt ze ervan....ze weet niet meer wat waar is.

 

Het is nu of nooit. Ze heeft geen tijd te verliezen.... op de vleugels van haar verbeelding geeft ze zich over aan haar verlangen naar een nieuwe wereld. In het Palace Hotel vindt ze haar geluk.

 

01 The Blue Santa Cruz

02 Bonne Louise

03 Jonathan Nicolas Varna

04 Wavedance

05 Missing You

06 Me and Magic Johnny

07 No Mind

08 Control

09 The Real Thing

10 Maestro dÁmore

11 Monkey Mind

12 No Time to Loose

13 Palace Hotel

14 Tea Time

15 Don't Disturb

16 New World

17 James'Grief (epilogue)

Een demo cd uit 2011 om oude Drentse nummers vast te leggen zoals die in de jaren 80 door Toermalijn werden gespeeld samen met Ab Drijver. Daar zijn nog een aantal nummers aan toegevoegd die op dat moment in de pijplijn zaten. Een van de eerste Drentse nummers die ik op muziek zette was "Achter oen ogen". Mijn vrouw kreeg de bundel van één van de managers van de NAM waar zij voor werkte. Het was tevens de aanzet om zelf te gaan zingen. Het Drents was niet daverend, "kun beter".

01 Wel wet wat liefde is (t: Ab Drijver/m: Luc Oostra)

02 Dreum (t: Gerard Nijenhuis/m: Luc Oostra)

03 Aovend (t: Marga Kool/m: Luc Oostra)

04 En komp de dag (t: Suze Sanders/m: Luc Oostra)

05 Het late locht (t&m: Luc Oostra)

06 Ik mis je (t: Luc Oostra/m: Randy Newman)

07 Achter oen ogen (t: Marga Kool/m: Luc Oostra)

08 Weer terug (t&m: Luc Oostra)

Q&D design webmaster Luc Oostra